Bestelinstructie

U kunt een lege envelop óf zakje gebruiken om de uitgetrokken veren in te doen. Schrijft u hierop duidelijk de vogelsoort en het ringnummer.

Lege envelop

Blanco zakje

Beschreven zakje

 

Voor het onderzoek zijn 5 tot 7 uitgetrokken veren nodig, bij voorkeur uit de borststreek van de vogel. Uitgevallen (rui) veren zijn ongeschikt! Bij het uittrekken van de veren mag de schacht (het uiteinde van de veer dat uit de huid van de vogel komt) niet met de handen worden aangeraakt. Doe ze dus direct in de klaar geschreven lege envelop/zakje.

5-7 uitgetrokken veren

Stuur geen natte veren

 

Daarna print u een opdrachtformulier uit. Lukt dit niet, dan is een geschreven papiertje ook prima. Let er op dat de informatie volledig is (naam, adres, woonplaats, telefoonnummer vogelsoort, ringnummer, datum en handtekening). Vooral de betalingswijze en een telefoonnummer zijn erg belangrijk!

 

 

 

 

 

Denkt u er ook aan om bij meerdere monsters de enveloppen te nummeren en dit te vermelden op het opdrachtformulier.

 

 

 

 

 

 

Daarna doet u de envelop met de uitgetrokken veren, in een envelop met het ingevulde opdrachtformulier. Deze frankeert u voldoende en stuurt u naar GENDIKA, Postbus 40, 9640 AA, VEENDAM.

 

 

 

 

 

 

Tijdens het bestelproces kunt u aangeven of u een certificaat met de resultaten wilt ontvangen of niet. Als u ervoor kiest om géén certificaten te ontvangen, zult u alleen een analyserapport met de resultaten krijgen per e-mail.

Als wij uw opdracht hebben ontvangen, sturen wij een bevestiging via de e-mail. U weet dan dat wij uw opdracht in goede orde hebben ontvangen en u kunt de gegeven controleren. Zodra de uitslag bekend is, sturen wij u een e-mail met de resultaten. Dit is meestal binnen 1 á 2 werkdagen. Vervolgens ontvangt u per post een analyserapport met certificaten (tenzij u heeft aangegeven dat u geen certificaten wilt ontvangen), met daarin de resultaten.

Wilt u meer informatie over de ONLINE BESTELPROCEDURE klik dan hier.