Verwantschapsanalyse + Geslachtsbepaling van duiven

57,48

Selecteer hieronder het aantal vogels dat u wilt laten analyseren. Vervolgens kunt u voor elke vogel de vogelsoort en het ringnummer alvast invullen. Hiermee voorkomt u onduidelijkheden en/of fouten bij het verwerken van uw vogels in onze administratie.
Categorie:

Beschrijving

Verwantschapsanalyse
Aan de hand van het DNA kan het ouderschap van duiven worden vastgesteld. Voor het uitvoeren van de verwantschapsanalyse is een DNA monster nodig van beide ouders en de jonge duif. Met behulp van verwantschapsanalyse is het echter niet mogelijk om vast te stellen of twee duiven broer en zus zijn, tenzij de vermoedelijke ouders bekend zijn.

De verwantschapsanalyse kan worden uitgevoerd aan de hand van veer- of bloedmonsters. Voor de verwantschapsanalyse zijn ongeveer 10 uitgetrokken veren benodigd. Na afloop ontvangt u een certificaat met het resultaat van de analyse.

Geslachtsbepaling
Van duiven kan aan de hand van het DNA het geslacht worden bepaald. De geslachtsbepaling kan worden uitgevoerd aan de hand van uitgetrokken veren, bloed of de eischaal.

Hierboven kunt u aangeven of u een certificaat met de resultaten wilt ontvangen of niet. Als ervoor kiest om geen certificaten te ontvangen zult u alleen een analyserapport met de resultaten krijgen thuisgestuurd.